Mads Duedahl

Regionsrådsformand i Region Nordjylland

OM MADS

27. maj 2022

Hvem er jeg?

Jeg hedder Mads Duedahl, er 38 år gammel og gift med Anna, der til dagligt er jurist hos Motorstyrelsen. Sammen har vi børnene Isabella på 4 år og Alexander på 2 år.   

Vi bor midt i Aalborg i et dejligt gammelt hus, der har lært mig at finde min indre handyman frem. Det er her jeg bruger det meste af min fritid med familien, når jeg ikke er at finde på stadion for at se hele Nordjyllands hold, AaB, spille. 

Ved valget i 2013 blev jeg valgt til rådmand  i Aalborg. Det betyder at jeg i 8 år bl.a. har haft hovedansvaret for udviklingen af Aalborgs kultur- og foreningsliv, de lokale sundhedsindsatser, uddannelsesbyen, busdriften og kommunens landdistrikter.  

I det arbejde har sundheden stået helt centralt for mig, og jeg har bl.a. stået i spidsen for etableringen af Danmarks første center for mental sundhed, hvor vi giver hjælp til stressramte og angste borgere. Ligesom jeg har stået i spidsen for etableringen af en række decentrale sundhedshuse, der skal sikre sundhedstilbud i alle dele af Aalborg Kommune. 

Gennem mine 8 år som sundhedsrådmand har jeg på nær hånd kunne følge med i Regionens udfordringer. Nordjyderne får for lidt sundhed for deres skattekroner og det synes jeg ærlig talt er uacceptabelt. For vi bør ikke være tilfredse med at have landets længste ventelister, lægemangel og manglende lydhørhed fra en region, der slet ikke formår at lytte til nordjyderne. 

Jeg er opdraget til, at når man ser noget der ikke er godt nok, er det eneste rigtige, at gøre sit for at ændre det. Derfor traf jeg den store beslutning at stoppe som rådmand i Aalborg og i stedet stille op som Venstres spidskandidat til det regionsrådsvalg. For jeg mente - og mener stadigvæk - at Nordjyderne fortjener en bedre sundhed, og det er det jeg arbejder med som regionsrådsformandbaggrund og opvækst

Jeg er sammen med min søster, Katrine, vokset op i den lille by Skovsgaard i Jammerbugt Kommune, hvor min far var skoleinspektør og min mor lærer på den lokale skole. 

I Skovsgaard lærte jeg alt jeg ved om sammenhold og samarbejde. Jeg brugte meget af min tid i fodboldklubben, og lærte om vigtigheden af de fællesskaber, man oplever, mellem venner og mennesker, der arbejder for en fælles sag. For det er ofte de forpligtende relationer der giver styrken til at lykkes, og danner rammerne for det gode liv, hvilket er en lærdom der på mange måder afspejler det menneske og den politiker jeg er. 

Mine ungdomsår blev bl.a. brugt på Fjerritslev Gymnasium hvorfra jeg blev matematisk student i 2004. Efter at have afsluttet gymnasiet, blev jeg optaget i Livgarden og tjente som værnepligtig Garder. Herefter ville jeg se verden. Derfor tog jeg med to kammerater på en jordomrejse, og oplevede både hvor fantastisk vores verden er, men så også alle de mørke sider der opstår i forlængelse af fattigdom, afmagt og diktaturer. Jeg vil opfordre alle unge til at tage ud og erobre verden, hvis de får muligheden for det, for det var en oplevelse for livet, der ændrede mig som menneske. 


studietiden i aalborg

Efter min jordomrejse flyttede jeg ind på et 12m2 værelse på Aalborghus Kollegiet, og påbegyndte mit studieliv i Aalborg, på studiet for Politik og Administration. Sideløbende med mit studie var jeg tutor fire år i træk, og fik glæden af at introducere mange nye studerende til byen. 

I løbet af min studietid meldte jeg mig ind i Venstre Ungdom, hvor jeg kort tid efter blev formand for VU-Aalborg. Her fandt jeg et fællesskab der stod sammen om at kæmpe for frihed, frisind og forpligtende fællesskaber, og en stor del af den lærdom jeg fik i VU har jeg siden bragt med mig ind i byrådsarbejdet. 

I 2013 afsluttede jeg mine studier og fik en kandidatgrad i Politik og Administration, og fik hurtigt job i Jammerbugt Kommune som Sundhedskonsulent, inden jeg d. 1. januar 2014 blev valgt som rådmand.


mit liv som politiker

Allerede i 2009 – midt i min studietid - blev jeg valgt til Aalborg byråd. Og ved valget i 2013 blev jeg udnævnt som Sundheds- og Kulturrådmand, hvilket betød at jeg blev den yngste rådmand i Aalborgs historie. Det har været en utrolig lærerig proces, og jeg har i løbet af de 8 år været heldig og få lov til at være med til at realisere mange spændende projekter såsom: Læsesal i midtbyen, flere studiejobs, Åbningen af Musikken Hus, Tall Ships Race, fornyelsen af friluftsbadet, sommerens store DGI Landsstævne, +Bus, Streetmekka, Spritten, renovering af kunsten og meget mere. 

Jeg er derfor på mange måder stolt af at have været med til at arbejde for at Aalborg er den fantastiske kommune, vi ser i dag.  

I 2021 blev jeg valgt som Region Nordjyllands første borgerlige regionsrådsformand. Nu handler det om hele Nordjyllands fremtid, men alt det kan du se meget mere om, ved at læse mine mærkesager.